WordPress

Jag har drivit en egen WordPress-blogg sedan 2006-2007 och hela tiden laborerat med att testa nya funktioner och utforska WordPress användningsområden. Jag har för tillfället sex olika egna webbplatser i WordPress plus ett antal för kunders räkning.

Riksantikvarieämbetet var jag med och kravställde och projektledde framtagande av en stor webbplats i WordPress, så jag har bra koll på möjligheter och begränsningar med verktyget.

Jag kan även ta fram enklare webbplatser i WordPress, men krävs det lite mer avancerade saker tar jag hjälp av mitt nätverk av webbyråer och utvecklare. Det gäller även om det krävs formgivning, då har jag många formgivare i nätverket som är experter på att ta fram form för webbplatser.

Utbildningar i verktyget har jag genomfört under många år och de skräddarsys efter behov. Jag hjälper gärna till med att ta fram dokumentation och utbildningsmaterial för just er installation.

Föreläsningar, workshops och utbildningar

Jag föreläser gärna om sociala medier, webbnärvaro, webbkommunikation och liknande. Det har jag gjort för bland annat gymnasieelever, småföretagare, arbetslösa och politiska partier.
Det kan handla om praktiska saker, eller ren inspiration.

Jag håller gärna rena utbildningar, där vi blandar teori och praktik. Det kan handla om Facebook, Twitter eller WordPress till exempel.

En workshop som engagerar, inspirerar och lämnar en grupp människor med saker att ta tag i, det gillar jag. Det kan handla om allt från hur man bloggar till hur företagets samlade webbnärvaro ska se ut.

Bland de som anlitat mig för att föreläsa om bland annat sociala medier finns ALMI Gotland, Trygghetsrådet Gotland / Uppsala, Bild & Reklam, Centerpartiet Gotland, Hushållningssällskapet, Länsmuseet Gävleborg med flera.

Mina presentationer finns att hitta på Slideshare.net/lowenhamn.